Bramen met krokantjes van boekweit

img_8161
Een wandeling met mijn moeder in het Areven in Stramproy. Prachtige natuur waarbij we ineens oog in oog staan met reeën.
img_8133
Bramenstruiken in overvloed en hoewel er al veel geplukt is, vinden wij ook nog mooie rijpe zwarte bramen. Voor informatie over de signatuur van de braam, zie http://www.ekelschotvoeding.nl/2016/08/22/bramen/
img_8137
Eten, natuur en rust. Deze drie woorden staan centraal bij initiatief Het BoomhuiZ, waar ik mede-oprichter van ben. Vereenvoudiging van het leven.
Voor meer informatie, zie http://eetecht.nl/agenda/ en https://www.facebook.com/Het-BoomhuiZ-1576332999336607/?fref=ts
img_8135
De bramen zijn opgegeten met wat yoghurt en krokantjes van boekweit (naar een recept uit het boek My New Roots van Sarah Britton). Eenvoudig en smakelijk.
Benodigde ingrediënten
– boekweitkorrels, 225 gram
– kaneel, gemalen, 1 afgestreken eetlepel
– zeezout, een paar snuffen
– kokosvet/olie, 1 eetlepel
– appelmoes/puree (ongezoet), 75 gram
– honing, 1 eetlepel
Bereidingswijze
– verwarm je oven voor op 180 graden Celsius
– doe boekweitkorrels, kaneel en zeezout bij elkaar in een kom
– smelt kokosvet in een kookpannetje, voeg meteen appelmoes/puree en honing toe.
– dit even verwarmen en vervolgens bij de kom met droge ingrediënten doen. Even goed door elkaar roeren.
– vervolgens dit mengsel spreiden over een bakplaat met bakpapier en 15 minuten in de oven zetten
– vervolgens omroeren en nogmaals 5 minuten in de oven zetten. Houd het in de gaten, de krokantjes mogen goudbruin worden maar voorkom dat ze verbranden. Totale oventijd van 20 minuten kan soms net teveel zijn en soms kan er nog 5-10 minuten bij, dit ligt aan je oven. De krokantjes zullen tijdens het afkoelen buiten de oven, nog krokanter worden.
– deze krokantjes kun je in een glazen pot met deksel een maand lang bewaren
Een fijne, eenvoudige dag gewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>