Uienquiche met haverbodem

IMG_7937
Een overvloed aan uien uit de moestuin van mijn ouders. Mooi om te verwerken in een quiche met een bodem van haver.
Benodigde ingrediënten (voor springvorm met diameter van 16 cm)
Voor de bodem
– havermout, 120 gram
– boekweitmeel, 25 gram
– water, 75 ml
– zonnebloempitten, 30 gram
– olijfolie, 1 eetlepel (plus wat extra om bodem mee te besmeren)
– zeezout, 2 theelepels (afgestreken)
Voor de vulling
– rozijnen, 30 gram
– walnoten, 30 gram
– uien, 4
– olijfolie om uien in te fruiten
– dragon, gedroogd, 1 eetlepel (afgestreken)
– zeezout
– eieren, 5
– kaas (bv. geitenbrie), voor 5 plakjes
– bieslook, vers, 6 stengels
IMG_7924
Bereidingswijze (20 minuten bereidingstijd, 25 minuten oventijd)
Bodem
– verwarm je oven voor op 180 graden Celsius
– maal 100 gram havermout fijn tot meel in je keukenmachine
– doe het havermeel, de havermout (20 gram die je nog over hebt) en alle andere ingrediënten voor de bodem samen in een kom en kneed het tot een vast deeg
– neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier
– maak met je vingers een dunne bodem en opstaande randen van het deeg en smeer deze in met een beetje olijfolie
– plaats 10 minuten in de oven
Vulling
– doe de rozijnen in lauwwarm water en laat ze wellen
– hak de walnoten in stukjes
– schil en snijd de uien in dunne ringen
– zet een pan op het vuur, voeg olijfolie toe als pan warm is en fruit vervolgens de uien hierin
– voeg flink wat zeezout en dragon toe aan de uien
– laat de uien garen op een laag vuur (en proef, het mag goed op smaak zijn!)
– klop 5 eieren los en voeg hier ook wat zeezout aan toe
– schaaf/snijd de kaas
Quiche
– je haalt de vorm met bodem dus na 10 minuten uit de oven en laat deze even afkoelen
– spreid het uienmengsel over de bodem
– strooi de gewelde rozijnen en walnoot hier overheen
– giet het eiermengsel erover
– bekleed het geheel met plakjes kaas en bieslook
– plaats in je oven gedurende 25 minuten en laat vervolgens zo’n 10 minuten staan alvorens je de quiche aansnijdt. Ook goed te bewaren om later koud op te eten.
Laat het smaken!
Hartelijke groetjes, Daniëlle.

IMG_7932

6 Responses to Uienquiche met haverbodem

  1. Dat ziet er heerlijk uit!

  2. Het is een heerlijk recept Danielle! Ik heb de quiche gisteren gemaakt, mmmm!

  3. Hallo Danielle, deze quiche met lekker veel uien lijkt me heerlijk! Mooie uien heb je ook gebruikt voor dit recept :-)

Leave a Reply to Danielle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>