Couscous van bloemkool in vadouvan

IMG_7262
Hoe leuk, couscous van bloemkool! Gekruid en gekleurd door het specerijenmengsel vadouvan.
Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
– olijfolie, 2 eetlepels
– vadouvan, 2 theelepels
– amandelen (onbewerkt), 12 stuks
– bloemkool, 125 gram
– ui, rood, 1 kleine
– knoflook, 1 teentje
– appel, een halve
– kastanjechampignons, 6 stuks
– tamari (sojasaus), een klein scheutje
– citroen (een beetje sap hiervan)
– rijstemeel (eventueel ter binding van jus bij kastanjechampignons), ongeveer 1 theelepel
– zout naar smaak
– peterselie, gedroogd, ter garnering
– olijfolie om in te bakken
IMG_7284
Hoe maak je het (bereidingstijd 20 minuten):
– doe olijfolie en vadouvan bij elkaar in een kommetje en roer door elkaar. De olijfolie kan zo in de vadouvan trekken.
– rooster 6 amandelen in een droge pan en houd apart
– knijp wat sap uit de citroen en houd apart
– draai de bloemkool (rauw) tot couscous in een keukenmachine
– snijd de ui in ringen en versnipper de knoflook
– snijd de appel in schijven en rooster alvast een paar schijfjes in een pan (eventueel met gebruik van klein beetje olijfolie) ter garnering. De andere schijven snijd je in stukjes.
– snijd de kastanjechampignons in schijven
– zet twee pannen op hoog vuur en als de pannen heet zijn, doe je er olijfolie in. Vervolgens doe je meteen in de ene pan de ui en in de andere de kastanjechampignons en draai je het vuur onder beide pannen laag.
– als de ui gefruit is, voeg je bloemkoolcouscous toe en roer door. Vervolgens voeg je appel, 6 amandelen, vadouvan in olijfolie en knoflook toe en roer door. Voeg een beetje water toe indien het geheel naar je smaak te droog is.
– de gebakken kastanjechampignons blus je af met een scheutje tamari, citroensap en wat water. Vervolgens kun je eventueel met rijstemeel binden tot een lichte jus. Rijstemeel heeft in kokend vocht een paar minuten nodig om tot bindingskracht te komen.
– proef alles en breng eventueel verder op smaak
– maak het bord op en garneer met gedroogde peterselie
IMG_7279
Laat het smaken!
Met een hartelijke groet, Daniƫlle Bongers.

2 Responses to Couscous van bloemkool in vadouvan

  1. Ziet er erg smakelijk uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>