Salade van peultjes en regenboogwortel met limoendressing

IMG_7014
Een peulenschil van een recept! :)
Peultjes zijn de peulen van de doperwtenplant die zeer jong worden geoogst. De erwtjes zijn dan nog maar nauwelijks ontwikkeld en de peulenschil is nog jong en mals, omdat er zich nog geen vlies in de peul heeft ontwikkeld.
Regenboogwortel, een prachtig product! In lange linten een mooi plaatje op je bord. Mocht je geen regenboogwortel kunnen vinden, volstaat alleen de oranje wortel natuurlijk ook.
IMG_7005
Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
– peultjes, 150 gram
– regenboogwortel, 150 gram
– olijfolie, 2 eetlepels
– limoensap, van een halve limoen
– ahornsiroop (of honing), 1 theelepel
– pijnboompitten, een eetlepel
– bieslook, vers, een paar stengels
– peper en zeezout naar smaak
IMG_7007
Hoe maak je het (bereidingstijd 25 minuten):
Haal de puntjes van de peultjes en verwijder draadjes aan de zijkant indien nodig. Verwerk de wortel tot zeer dunne plakken, bijvoorbeeld met een hoefijzer (zie foto).
Stoom de peultjes en wortel totdat ze beetgaar zijn. Ik heb dit gedaan met een roestvrijstalen stoommandje op een laagje kokend water in een kookpan, waarbij 5 minuten voldoende was. Houd de groenten vervolgens onder koud stromend water om het garingsproces te stoppen.
Maak een dressing van olijfolie, limoensap en ahornsiroop. Rooster de pijnboompitjes in een pan en snijd bieslook in stukjes.
Dresseer de groenten op een bord, sprenkel de dressing eroverheen en garneer met pijnboompitjes en bieslook.
Laat het smaken!
Met een hartelijke groet, Daniƫlle Bongers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>