Salade van tomaat en watermeloen met kruidendressing

IMG_7062
Zie je eens een andere tomaat dan je normaal koopt? Ga ervoor! Dat deed ik bij deze Coeur de Boeuf: een bijzonder uiterlijk en een bijzondere smaak!
IMG_7029
Wat heb je nodig (voor 1 salade als bijgerecht):
– ui, rood, een halve kleine
– knoflook, 1 teentje
– olijfolie, 2 eetlepels
– tamari (of sojasaus), 1 theelepel
– citroenrasp, van een halve citroen
– citroensap, 1 eetlepel
– basilicum, vers, 35 blaadjes
– oregano, vers, 55 blaadjes
– peper en zout, een paar snuffen naar smaak
– tomaat, 200 gram (ik heb gekozen voor Coeur de Boeuf: zie foto)
– watermeloen, een kwart
IMG_7037
Hoe maak je het (bereidingstijd 20 minuten):
Snipper ui en knoflook heel fijn. Scheur 25 blaadjes basilicum en 45 blaadjes oregano (houd de overige apart ter garnering). Doe ui, knoflook, olijfolie, tamari, citroenrasp, citroensap en de verscheurde blaadjes basilicum en oregano bij elkaar in een vijzel en stamp tot een dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten in mooie plakken en haal bolletjes uit de meloen met een bolletjesboor (indien je deze niet hebt snijd je de meloen in blokjes van 2 bij 2 centimeter).
Dresseer plakken tomaat op een bord. Leg een blaadje basilicum op elke plak en verdeel de dressing over deze blaadjes. Leg er vervolgens een bolletje watermeloen bovenop en maak af met blaadjes oregano.
Laat het je smaken!
Met een hartelijke groet,
Daniƫlle Bongers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>