Gebakken appeltje

IMG_5432
Zojuist stond ik met een appeltje in mijn hand.
Een pas op de plaats, even in- en uitademen en ik kan opmerkzaam zijn. Het is stil in me en vanuit stilte ontstaan ruimte voor inspiratie.
Inademing of inblazing. Een ingeving tot het maken van een creatie. Dat betekent inspiratie.
Een appel snijd ik altijd in vier parten, het klokhuis komt bij mij altijd op die manier tevoorschijn. Tot zojuist. Wat als ik eens creatief doe met de appel en ik deze anders doormidden snijd?
Een prachtige ster komt tevoorschijn. Wat een schoonheid in het alledaagse. Blijheid!
Met aandacht en de juiste intentie maak ik een creatie van een alledaags appeltje. En dat proef ik!
IMG_5387
Wat heb je nodig:
– appel, 1, ik heb gekozen voor de Hollandse Elstar
– sesamzaadjes, 2 theelepels
– diksap, 2 theelepels, ik heb gekozen voor appeldiksap
– roomboter, om in te bakken
Hoe maak je het (bereidingstijd 5 minuten):
– rooster sesamzaadjes droog in een pan
– schil de appel indien hij niet biologisch is
– snijd in plakken en verwijder het klokhuis
– bak de appelschijven in roomboter, doe er op het laatst diksap bij
– serveer op een bordje en garneer met sesamzaadjes
Dit gerecht is ook geplaatst op de website van Lekker Brabant.
Zie http://www.lekkerbrabant.nl/nieuws/recept/gebakken-appeltje/

IMG_5405
Laat het je smaken!
Met een warme groet, Daniƫlle.

2 Responses to Gebakken appeltje

  1. Vanaf nu sta ik telkens voor de keuze hoe ik mijn appeltje ga snijden. :-)
    Leuk detail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>