Rabarbercakejes

IMG_3211
Rabarber, groente van het seizoen! Zo lang geleden dat ik geknabbeld heb op een rauwe rabarberstengel en toen ik dat vanochtend deed kwam jeugdsentiment naar boven.
Rabarberstelen zijn goed voor je hart en bloedvaten. Er zit een appelzuur in, dat je bloed reinigt.
Wat heb je nodig voor 7 cakejes:
– volkoren tarwebloem, 100 gram
– havermout, 25 gram
– bakpoeder, 1½ theelepel
– yoghurt, 50 ml
– olijfolie, 50 ml
– sinaasappelsap, 2 eetlepels
– honing, 1½ eetlepel
– kaneel, 2 theelepels
– rozijnen, 1 eetlepel
– rabarber, 100 gram in smalle schijfjes gesneden
IMG_3172
Hoe maak je het (bereidingstijd 10 minuten, oventijd 30 minuten):
– je verwarmt de oven voor op 180 graden Celsius
– je doet bloem, havermout, bakpoeder en kaneel in een kom en vermengt dit geheel
– je doet yoghurt, olijfolie, sinaasappelsap en honing in een andere kom en vermengt dit geheel
– vervolgens meng je de inhoud van deze twee kommen en schep je er de rabarber en rozijnen doorheen
– je schept de vormpjes (op een bakplaat) voor 2/3 deel vol met het deegmengsel en plaatst het 30 minuten in de oven.
Zuur en zoet, een mooie combinatie!
IMG_3212
Geserveerd op een schaal met Saksisch Blauw motief van Jäger uit Eisenberg. De fabriek die dit servies maakte heeft bestaan van 1869 tot 1979. De schaal is gemerkt “Eisenberg DDR Blau Saks Original seit 1869”, gemaakt tussen 1950 en 1960.
IMG_3235
Laat het smaken!
Met een hartelijke groet, Daniëlle.

2 Responses to Rabarbercakejes

  1. Ha Danielle,
    Ik ben dol op cakejes en Mijntje en Rijk ook! Ben heel benieuwd hoe het zure van de rabarber tot zijn recht komt en hoe de kids deze vinden.
    Fijne zondag!
    Liefs,
    Eefje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>