Geitenkaaskoekjes met vijg

IMG_2833
Harde geitenkaas is typisch Nederlands, Nederlandse kaasmakers zijn meesters in harde kazen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat geitenmelk gezonder is dan koemelk. Geitenmelk is lichter verteerbaar, essentiële mineralen worden beter opgenomen uit geitenmelk dan uit koemelk en geitenmelk is onder andere een goede bron van hoogwaardige eiwitten.
De vijg is één van de oudst bekende vruchten. Al rond 9000 v. Chr. werden vijgen verbouwd in een dorp in de Jordaan-vallei. Tegenwoordig groeien zij ook veel in Zuid-Europese landen. Zowel de pitten als het vruchtvlees zijn eetbaar. 
Wat heb je nodig voor 12 koekjes:
– 100 gram (volkoren) bloem
– 100 gram (ongezouten) roomboter op kamertemperatuur
– 100 gram (zelf geraspte) harde geitenkaas
– 4 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
IMG_2828
Hoe maak je het:
– meng boter, kaas en vijg met je handen
– voeg bloem toe en kneed het tot een soepel deeg
– wikkel het deeg in plastic folie en laat het 15 minuten in de koelkast liggen
– verwarm je oven voor op 200 graden
– haal het deeg uit de koelkast en laat het 5 minuten op kamertemperatuur liggen
– rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte en snijd in gewenste stukken
– bak in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin
IMG_2845Te bewaren in een glazen pot met rood bloemetjesmotief, met deksel.
Laat het smaken!
Hartelijke groet, Daniëlle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>